5.05.2022

JOCS FLORALS DE LA FACULTAT DE FILOLOGIA DE LA UB

 JOCS FLORALS DE LA FACULTAT DE FILOLOGIA DE LA UB

  1. Què són els Jocs Florals? Els Jocs Florals eren un certàmen literari de poesia que se celebraren durant l'Edat Mitjana als Països Catalans i a Occitània. Varen ser restaurats al segle XIX com a símbol de la Renaixença catalana i encara perduren actualment amb els Jocs Florals de Calella i els Jocs Florals de Lliçà de Vall com els més importants de Catalunya i els Jocs Florals de la Ciutat i del Regne de València, altrament dits Jocs Florals de Lo Ratpenat, al País Valencià.
  2. Quants premis hi ha? N'hi ha tres d'ordinaris: la Flor Natural (al millor poema que canti l'Amor), l'Englantina d'Or (al millor poema que canti la Pàtria; en altres paraules, la millor oda a la Pàtria) i la Viola d'Argent (al millor poema que canti la Fe). Els primers Jocs Florals que se celebraren a Catalunya, reinstaurats per la Renianxença al segle XIX, foren els de Barcelona l'any 1859, els quals també tenien premis extraordinaris com el de la Diputació de Barcelona, que Jacint Verdaguer l'obtingué amb L'Atlàntida l'any 1877.
  3. Per què volem celebrar-los des del Cercle de Poetes Filologia-UB a la Facultat de Filologia de la UB? Perquè a la resta de facultats hi ha premis literaris per Sant Jordi, sobretot a les facultats de Dret, Medicina i Biologia però en canvi una facultat com la Facultat de Filologia, que els qui estudiem en aquesta facultat majoritàriament som amants de la literatura i volem tenir també un certàmen literari, no en tenim. Per això el Cercle de Poetes Filologia-UB vol acabar amb aquesta problemàtica i celebrar cada any els Jocs Florals de la Facultat de Filologia de la UB.
  4. On es poden trobar les bases? A la següent entrada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada